Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: دستگاه کارواش سبز در این دانشگاه ساخته شده و علاوه بر مصرف بهینه آب، به تصفیه فاضلاب‌های خانگی و صنعتی هم کمک می‌کند.

علی اکبر زینتی‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه چند سالی می‌شود که روی طرح کارواش سبز کار می‌کنم تا بتواند تا ۹۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد، گفت: سال گذشته این کارواش با ۲۷ میلیون تومان سرمایه گذاری ساخته شده تا در این دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینتی‌زاده افزود: سیستم کار این کارواش را بر اساس انعقاد الکترونیکی برای جداسازی ضایعات جامد و استفاده از بستر لجن شیمیایی برای جداسازی مواد شوینده موجود در آب طراحی کردیم و این دستگاه ضمن مصرف کمتر انرژی، فضای کمی را نیز اشغال می‌کند و می‌توان روزانه تا ۱۵۰ خودرو را با آن شست و شو داد.
عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: این دستگاه کارواش، بار ترکیبات سمی هیدروکربنی موجود در پساب‌های شهری را کاهش می‌دهد و می‌توان گفت علاوه بر مصرف بهینه آب به تصفیه فاضلاب‌های خانگی و صنعتی هم کمک می‌کند.
وی درباره استفاده کارواش‌های سطح شهر از این تکنولوژی، بیان کرد: واقعیت این است که افراد با حداقل سرمایه به سراغ شغل کارواش می‌روند لذا استفاده از اینگونه تکنولوژی‌ها نیازمند همکاری شرکت آب و فاضلاب و شهرداری و اعطای تسهیلات به افراد است. به غیر از فاضلاب صنایع شیمیایی، عمده فاضلاب‌های تولیدی ترکیبات آلی دارند که می‌توان آن‌ها را از طریق بیولوژیکی تصفیه کرد. هدف گذاری این طرح فاضلاب صنایع مختلف، کارخانجات لبنی، رستوران ها، بیمارستان‌ها و به طور کل محل‌هایی است که به شبکه تصفیه فاضلاب وصل نیستند.
زینتی‌زاده اظهار کرد: شتابزدگی در توسعه و عدم تهیه پیوست‌های زیست محیطی، از عوامل اصلی رشد سرمایه گذاری صنعتی در اطراف رودخانه‌ها است و توجه به محیط زیست و تصفیه فاضلاب از الزامات رویکرد توسعه پایدار است. ساخت این دستگاه، یک پروژه دانش بنیان دانشگاهی است و درخواست ثبت مالکیت معنوی آن را ارسال کردیم و در حال طی کردن مراحل اداری هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه رازی کرمانشاه دستاورد دانشگاهی تصفیه فاضلاب تصفیه فاضلاب دانشگاه رازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها

جلال علمدار مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به بارندگی شدید چند روز گذشته و بروز سیلاب در سطح استان یزد گفت: ساعت ۲۰ سه شنبه هفته جاری دبی تصفیه خانه فاضلاب استان یزد به یک هزار لیتر در ثانیه و تا ساعت ۲۳ به هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه رسید در حالی که ظرفیت عادی تصفیه خانه ۳۵۰ لیتر در ثانیه است. 
 
او با تاکید براینکه در مواقع بارندگی و آبگرفتگی از هدایت آب به داخل منهول‌های شبکه فاضلاب شهری باید جدا خوداری شود، افزود: هدایت روان آب‌ها به شبکه فاضلاب، افزایش دبی این شبکه را به دنبال خواهد داشت و این کار قطعا به پس زدگی روان آب‌ها در منازل شهروندان منجر می‌شود.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد با بیان اینکه این روند همچنان تا پایان بارندگی‌ها برقرار است، ادامه داد: تاکنون گزارشی از قطعی آب اعلام نشده است، اما به طور قطع زیرساخت‌ها با خسارت مواجه شده که بعد از بارش‌ها قابل شناسایی و ارزیابی است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس