Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: درحالی که پژوهشگران دانشگاه‌های کرمانشاه پروژه‌های کلانی را برای استانهای دیگر و حتی شرکتهای خارجی انجام می دهند، اما صنایع استان هنوز این اعتماد را ندارد.

دکتر رضا همتی به مناسبت هفته پژوهش( 22 تا 28 آذر) در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به توانایی بالای دانشگاه های استان در حوزه پژوهش و تولیدات علمی، اظهار کرد: علیرغم این توانایی، جامعه و صنایع استان اعتماد چندانی به دانشگاه ها ندارند و اگر پروژه ای داشته باشند، ترجیح می دهند آن را به شرکت های پیمانکاری خارج از استان واگذار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: گاها برخی صنایع استان که تجهیزاتشان دچار نقص فنی و یا مشکلی می شود، ترجیح می دهند هزینه های زیادی را بپردازند و برای تعمیر آن حتی از خارج از کشور متخصص بیاورند، اما پای پژوهشگران و دانشگاه های استان برای رفع  مشکلشان باز نشود.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه اضافه کرد: این بی اعتمادی صنایع استان به پژوهشگران دانشگاه های بومی درحالی است که همین پژوهشگران اکنون پروژه های کلانی را در خارج از استان و حتی برای شرکت های خارج از کشور اجرا می کنند. 

وی در پاسخ به چرایی بی توجهی صنایع به پژوهشگران دانشگاه های استان هم گفت: شاید مهمترین دلیلی که باعث شده تا صنایع و جامعه ما چندان رغبتی به سمت پژوهشگران دانشگاهی نشان ندهند این مسئله باشد که انتظارات در کشور ما از پژوهش کوتاه مدت است.

همتی توضیح داد: صنایع ما برخلاف صنایع بزرگ دنیا همواره به دنبال سود کوتاه مدت هستند و زمانی که برای مثال پروژه ای را با 50 میلیون تومان به دانشگاهی واگذار می کنند، انتظار دارند ظرف شش ماه این هزینه‌کرد به همراه چندبرابر سود به جیب آنها برگردد، درحالیکه نتایج پژوهش می تواند در دراز مدت خود را نشان دهد.

وی یادآورشد: تجربه شرکت های بزرگ دنیا نشان می دهد همه آنها در ابتدا سودده نبوده‌اند، بلکه با کمک پژوهشگران طی برنامه ای 15 تا 20 ساله به سودهای کلان رسیده اند و در درازمدت نتیجه اعتماد خود به پژوهشگران را دیده اند.  

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه باتاکید بر اینکه مسئولین در سیاست های کلان استان باید به مقوله پژوهش بیش از گذشته توجه کنند، اعلام کرد: هرچند در سالهای اخیر به تدریج نگاه ها به سمت دانشگاه ها و پژوهشگران متمایل شده، اما هنوز کافی نیست.

وی اعلام کرد: با توانایی هایی که دانشگاه های استان دارند، می توانیم سالانه حدود 15 درصد مشکلات استان را با پژوهش رفع کنیم، اما لازمه آن تشکیل اتاق های مشترک بین دانشگاه ها و صنایع و جامعه در استان است.

همتی در بخش دیگری از این گفت و گو به برخی از فعالیت های شاخص معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه در یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: چندی پیش نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دانشگاه را با رونمایی از برخی دستاوردهای مهم دانشگاه داشتیم که معاون علمی ریاست جمهوری هم از آن بازدیدی داشت و ضمن استقبال از دستاوردهای ارائه شده، اعتبار خوبی را هم برای توسعه این فعالیت ها به دانشگاه ها اختصاص داد.

وی از توسعه کیفی و کمی مقالات و انتشارات پژوهشی این دانشگاه طی این مدت خبر داد و افزود: کیفیت مقالات تولیدی یکسال اخیر در دانشگاه صنعتی کرمانشاه باعث شد تا در بین دانشگاه های صنعتی کشور در جایگاه چهارم قرار بگیریم.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه عنوان کرد: همچنین در این مدت حدود 2.5 میلیارد تومان تجهیزات جدید آزمایشگاهی را با هدف توسعه پژوهش ها خریداری کردیم تا یکی از مجهزترین آزمایشگاه های دانشگاه های صنعتی غرب کشور را داشته باشیم.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته پژوهش 99 دانشگاه صنعتی کرمانشاه استانی علمی و آموزشی پژوهشگران دانشگاه دانشگاه های استان صنایع استان دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • همراه اول حامی برگزاری ششمین رویداد ایران اکسپو
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد/ میزبانی از ۲ هزار تاجر خارجی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران