Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، چندسالی است که کشورما برای خنثی‌سازی ‌تحریم‌ها واستفاده از ظرفیت‌های منحصر به فرد جوانان و متخصصان  ایرانی ،سعی کرده با ایجاد ابزارهایی مثل پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری ارتباط بین صنعت و دانشگاه را بیشتر کند و مسائل صنعتی را از مسیر دانشگاه حل نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگزارهای علم و فناوری از جمله این تجربیات هستند که توانسته اند به عنوان عضو جدیدی در زیست بوم علم و فناوری کشورها بسیاری از موانع پیش روی ارتباط صنعت و دانشگاه را حل نمایند. 

دانشگاه صنعتی کرمانشاه یکی از دانشگاه‌هایی است که اخیرا با امضاء تفاهم‌نامه‌ای با یکی از کارگزاران علم و فناوری مستقر در این استان، برای ایجاد ارتباطی موثر میان دانشگاه و صنعت همکاری کرده است. از این رو در این گزارش قصد داریم با دکتر وحید عباسی مدیر ارتباط صنعت و دانشگاه صنعتی کرمانشاه درخصوص این قرارداد گفت و گو کنیم.

* از نظر شما چالش‌های ارتباط صنعت و دانشگاه در کشورمان چیست؟

در رابطه با مشکلات ارتباط دانشگاه با صنعت در کشورما تاریخچه طولانی وجود دارد. بخشی از مشکلات به وظایف معرفی شده به دانشگاه ها و آیین نامه های ارتقا اساتید برمیگردد که به نوشتن مقاله بیشتر ازحل کردن معضلات جامعه توجه شده است. به عنوان مثال اگر هیئت علمی دانشگاه بخواهد تبدیل وضعیت شود بین یک تا دو سال برای طرح های صنعتی کار می کند اما متاسفانه امتیاز آن به اندازه یک مقاله پژوهشی که در ISI چاپ شده است نمی رسد . همچنین برای این تبدیل وضعیت ها اگر فرد چندین مقاله ISI با رنک بالا نداشته باشد پرونده اش رد خواهد شد. به همین خاطر بیشتر اساتید به جای ارائه طرح های صنعتی و حل چالش های موجود در کشور تمایل به نوشتن مقاه در ژورنال های معتبر دنیا دارند.

یکی از مشکلات دیگری که در ارتباط صنعت و دانشگاه وجود دارد؛ عدم تمایل به همکاری برخی از وزارت خانه ها و صنایع برای مطرح کردن مشکلات و چالش های خود به دانشگاه ها و دریافت راه حل برای آن است. در واقع در سراسر دنیا یکی از وظایف دانشگاه های دولتی همکاری با صنایع مختلف است و در مقابل صنایع نیز از این همکاری استقبال می کنند. اما متاسفانه در ایران عدم استقبال صنایع و ادارات مختلف دولتی باعث دل‌سردی اساتید و دانشجویان می‌شود و به مرور ارتباط میان صنعت و دانشگاه کمرنگ‌تر می شود.

مشکل دیگری که وجود دارد این است که زنجیره انتقال علم به صنعت یک زنجیره قطع شده است. و اساتید و دانشجویان ما روی موضوعاتی کار می‌کنند که شاید هیچ ارتباطی با صنعت نداشته باشد چرا که این ارتباط به خوبی برقرار نشده است و در نهایت خروجی که حاصل می‌شود ممکن است برای جامعه خیلی مفید نباشد. این اتفاق درحالی رخ می‌دهد که دانشجویان و اساتید ما علم و توانایی برطرف کردن نیازهای داخل کشور را دارند ولی به دلیل کامل نبود این زنجیره در کشورهای خارجی مورد پذیرش قرار می‌گیرند و در آنجا مدیر یک پروژه صنعتی می‌شوند و خیلی از مشکلات آن ها را برطرف می‌کنند. متاسفانه در کشورما صنایع و مراکز دولتی به دنبال شناسایی چنین افراد توانمندی در دانشگاه نیستند تا بتوانند از طریق دانش آن ها محصولات را ارتقا دهند و مشکلات صنایع را رفع کنند.

بخشی از مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه به دلیل متناسب نبودن زیرساخت‌های دانشگاه ها برای ارتباط با صنعت است. یعنی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی قوی و امکانات لازم در اختیار دانشجویان و اساتید قرار ندارد و در دانشگاه‌ها صرفا به مسائل آموزشی توجه می شود تا برطرف کردن چالش های صنعتی کشور. در بسیاری از کشورهای دنیا  آزمایشگاه‌هابه کمک صنایع و نه فقط توسط وزارت علوم تجهیز می‌شوند و از این طریق محصولات خود را بهبود می‌بخشند و از این طریق یک ارتباط دوطرفه میان صنعت و دانشگاه به صورت مداوم شکل گرفته است.

*برای رفع این چالش‌ها و موثرتر شدن ارتباط صنعت و دانشگاه چه را‌ه‌کارهایی را پیشنهاد می‌دهید؟

یکی از مواردی که در ابتدا باید در آن بازبینی و تغییر ایجاد کرد آیین نامه‌های ارتقای وزارت علوم برای اساتید دانشگاهی است، که باید به گونه‌ای تنظیم‌شود که مشوق‌های لازم برای ارتباط اساتید با صنعت وجود داشته باشد. به طور مثال یک استاد دانشگاه با صرف دوسال وقت یک طرح صنعتی را به سرانجام میرساند که در نهایت امتیاز آن معادل یک مقاله علمی محاسبه می‌شود .درحالی که این فرد می‌توانست در طی این زمان و  با استرس کمتر چندین مقاله ISI  بنویسد و امتیاز آن را کسب کند. درواقع این آیین‌نامه‌ها باعث شده‌اند که حرکت به سمت مقاله محوری بیشتر به نفع اساتید  باشد. از این رو لازم است که در آیین‌نامه‌ها به طرح‌های صنعتی بیشتر بها داده شود.

مسئله دیگر این است که باید بین وزارت علوم و وزاتخانه های دیگر هماهنگی بیشتری وجود داشته باشد و درواقع صنایع را مکلف به استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاه ها کنند. همچنین دانشجوهای معرفی شده از دانشگاه به صنایع مربوطه بروند و در آنجا آموزش ببیند تا در نهایت بتواند مشکلات آن صنعت را شناسایی کند و برای آن‌ها راه حل پیدا کند. اخیرا طرحی به نام حضور اساتید در صنعت تنظیم شده است که بر اساس آن اساتید باید  به مدت 6 ماه تا 1 سال در صنایع مربوط به رشته تحصیلی خود حضور داشته باشند. این طرح نیز باید با جدیت بیشتری دنبال شود. از سوی دیگر صنایع را مجاب کنند تا در این زمینه همکاری لازم را با دانشگاه ها داشته باشند.

برای برطرف کردن این مشکلات الگوهای خارجی متعددی نیز وجود دارد، در بسیاری از کشورهایی که در این زمینه موفق بوده‌اند دانشگاه‌های با داشتن یک برنامه کاری مشخص، نیازهای آن منطقه یا کشور را شناسایی ‌می‌کنند و پس از آن فعالیت های خود را در مسیر رفع این نیازها تنظیم می‌کنند.

روش دیگر کارگزاران علم و فناوری هستند که به عنوان یک آژانس یا استارتاپ توانمندی‌ها و استعدادهای افراد را در دانشگاه‌ها شناسایی می‌کنند و به صنایع مربوطه معرفی می‌کنند. همچنین این کارگزارها از طرح های میان صنعت و دانشگاه حمایت می‌کنند. این شرکت های کارگزار باید با دانشگاه های بیشتری قرارداد ببندند و بتوانند یک زنجیره منسجم میان دانشگاه‌های مختلف ایجاد کنند و از این طریق اساتید و دانشجویان بتوانند با توجه به پروژه‌های خود با دانشگاه‌های دیگری که در دیگر نقاط کشور وجود دارند ارتباط برقرار کنند و از ظرفیت های آن ها نیز استفاده کنند.

در یکی از کشورهای خارجی دانشگاه‌هایی تاسیس شده است که دارای هدف کاملا مشخص هستند. به طور مثال یک دانشگاه فقط روی انرژی خورشیدی کار می‌کند و تمام متخصصانی که با گرایش های مختلف وارد این دانشگاه می شوند موظف هستند تنها روی این موضوع کار کنند. و در نهایت این مجموعه به شرکت هایی که در این زمینه کار می‌کنند معرفی می شوند تا از ظرفیت های علمی آن ها برای بهبود محصولات استفاده شود. 

ارتباط موثر و مفید میان دانشگاه و صنعت باعث میشود نظام آموزشی ما از حالت جزیرهای بودن نیز خارج شود. ما اساتید زیادی در کشور داریم که در زمینه کاری خودشان در عرصه‌های جهانی مطرح هستند ولی در ایران فعالیت آن ها محدود به یک دانشگاه شده است. اما اگر یک کارگزار علم وفناوری این جزیره ها را به یکدیگر وصل کند می توانند با کمک یکدیگر مشکلات کشور را برطرف کنند.

البته باید در دانشگاه ها نیز روحیه حل مشکل و معضلات کشور را نیز زنده کرد. و از حرکت  صرف در مسیر مقاله محوری به سمت طرح های صنعتی رفت و میان آن ها تعادل برقرار شود.به صورت کلی برای تغییر وضع موجود باید در خیلی از مسائل از جمله سرفصل دروس، فرستادن دانشجو به صنعت ، حضور اساتید در صنعت، حضور نمایندگان صنعت در دانشگاه تجدید نظر کرد.

*دانشگاه صنعتی کرمانشاه در راستای ارتباط موثر و مفید میان صنعت و دانشگاه چه اقداماتی انجام داده است؟

دانشگاه صنعتی کرمانشاه یک تفاهم نامه یکساله با شرکت مهندسین مشاور پیشبران کیفیت سامانه برقرار کرده است. کارشناس این شرکت به عنوان یک نماینده در دانشگاه ما حضور دارد و با شناسایی ظرفیت های اساتید و دانشجویان آن ها را به صنایع مربوطه معرفی می‌کنند. همچنین براساس این تفاهم نامه کارگزار در زمینه های مختلفی مثل برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها، برگزاری جلسات برای استارت آپ ها نیز فعالیت می کنند.

بحث دیگر همکاری کارگزار در انعقاد قرارداد میان صنعت و دانشگاه است. کارگزاران متناسب با ظرفیت ها و زمینه های کاری اساتید پروژه های موجود در صنعت را جستجو می کنند.اگر قابلیت انجام پروژه مورد نظر در دانشگاه وجود داشته باشد قرارداد همکاری برای انجام این پروژه را میان صنعت و دانشگاه منعقد می‌کنند و در قبال این قرارداد درصدی از دستمزد را از دانشگاه دریافت می کنند و از این طریق به حل مشکلات استان کمک می‌کنند.

همچنین براساس این تفاهم نامه مقرر شده است یکسری جلسات با تیم های تخصصی در دانشگاه برگزار شود تا از ایده های موجود در دانشگاه برای همکاری و سرمایه گذاری استفاده شود.  با توجه به این تفاهم نامه یکسری رویدادهای مسئله محور در دانشگاه برگزار خواهد شد که در قالب آن می توان  پروژه های صنعتی یا یک فناوری و نوآوری جدید به وجود آورد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارتباط صنعت و دانشگاه دانشگاه صنعتی کرمانشاه دانشگاه صنعتی کرمانشاه ارتباط صنعت و دانشگاه میان صنعت و دانشگاه اساتید و دانشجویان طرح های صنعتی دانشگاه ها آیین نامه ها علم و فناوری تفاهم نامه چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از منادیان آزادی و دانشجویان اروپا و آمریکا +تصاویر

دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادیخواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس آمریکا را محکوم کردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادیخواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس و نیروهای امنیتی آمریکایی و اروپایی را محکوم کردند.

 

در دانشگاه تهران جامعه دانشگاهی با حضور مقابل سردر اصلی این دانشگاه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین شعار سر داده و همبستگی قاطع خود را با دانشجویان آمریکا و اروپا اعلام کردند.

دانشجویان و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد نیز برای هم‌صدایی با دانشجویان اروپا و آمریکا به میدان آمدند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از منادیان آزادی و دانشجویان اروپا و آمریکا +تصاویر
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • حضور رئیس‌جمهور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)